Bijeenkomst "De innoverende arbeidsmarkt" 24 februari 2016

Platform Opleiding & Ontwikkeling organiseerde op 24 februari 2016 in samenwerking met het Landelijk Overleg Scholingsfondsen (LOS) het seminar met als thema "De innoverende arbeidsmarkt". Dit thema werd vanuit verschillende invalshoeken belicht. Onderstaand treft u de presentaties van de diverse sprekers aan:

 

  • Opening door de dagvoorzitter, Carmen de Jonge, directeur Wissenraet Van Spaendonck, klik hier voor de presentatie

  • Prof. Dr. Peter van Lieshout, hoogleraar maatschappij wetenschappen en oud WRR-lid, over de veranderende arbeidsmarkt en scholing voor iedereen. Klik hier voor de presentatie

  • Doekle Terpstra, aanjager techniekpact en zorgpact, over de mogelijkheden voor werknemers om bij te blijven en mobiel te zijn tussen sectoren. Hiervan is geen presentatie beschikbaar.

  • Minister Lodewijk Asscher van SZW over een arbeidsmarkt die robotiseert, technologiseert en de zoektocht naar een bijpassend stelsel, klik hier voor de toespraak

 

Hierbij treft u de link aan naar de filmpjes over Duurzame Inzetbaarheid welke door het Ministerie SZW ter beschikking zijn gesteld.

 

Graag vragen wij uw aandacht voor de oproep van Anne-Wil Lucas, Tweede Kamerlid voor de VVD, die zij tijdens de bijeenkomst van het Platform O&O over de innoverende arbeidsmarkt heeft gedaan:
U kunt een bijdrage leveren aan een initiatiefnota 'klaar voor de robot', die zij nog voor de zomer aan Minister Asscher wil aanbieden.
Heeft u suggesties voor concrete maatregelen die kunnen bijdragen aan een leven lang leren en de lerende economie?
Mail deze dan naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.