Wanneer:
vr, 14. november 2014
Categorie:
November

Omschrijving

Bijeenkomst Platform O&O vrijdag 14 november 2014:

 

In veel cao's zijn afspraken gemaakt over het plaatsen van wajongeren of arbeidsgehandicapten bij bedrijven binnen de sector. In het sociaal akkoord zijn sociale partners nog een stap verder gegaan en is afgesproken 125.000 arbeidsplaatsen te realiseren, indien nodig door invoering van een quotum.
Het economisch tij begint zich te keren, maar geldt dat ook voor deze mensen?
Blijft het bij mooie afspraken of krijgen kwetsbare groepen een echte kans met hulp van sociale partners en sectorfondsen? Hoe kunnen obstakels bij werkgevers worden weggenomen? Wat zijn de ervaringen van de werknemers?

Frans Nijhuis, bijzonder hoogleraar inclusieve arbeidsorganisaties, Willem Jelle Berg, Vakcentrale CNV en Huib van Olden, voorzitter van SBCM, verzorgen een inleiding en gaan daarna in discussie onder leiding van Carmen de Jonge.

Programma:

09.30 uur Ontvangst, uitleg en rondleiding REA College door Herma Veltman, directrice

10.15 uur Introductie door de dagvoorzitter, Carmen de Jonge.

Frans Nijhuis, bijzonder hoogleraar inclusieve arbeidsorganisaties, over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, de gevolgen voor kwetsbare groepen en de mogelijkheden van functiecreatie binnen bedrijven.

Willem Jelle Berg, bestuurslid bij de vakcentrale CNV, over gemaakte cao-afspraken en de ervaringen van de vakorganisatie om kwetsbare groepen mensen te plaatsen.

Huib van Olden, voorzitter van SBCM (A&O-fonds SW-bedrijven), over de mogelijkheden om mensen met een beperking buiten de SW bedrijven te plaatsen.

Discussie en vragen
Tussendoor is er ruimte voor een korte pauze

12.45 uur Afsluiting met een broodje

13.15 uur Einde

Locatie: REA College Kerkenbos 10 03 5446 BB Nijmegen

Gratis voor leden van het Platform O&O
Voor niet-leden bedraagt deelname € 95,- excl. btw

Aanmelden kunt u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.